23 Apr

Charles Schwab gaat cryptodiensten aanbieden als de VS duidelijkere regels invoert

Charles Schwab zal cryptocurrency-diensten lanceren voor zijn multi-miljoen gebruikers als de VS duidelijkere regelgeving vaststelt.

Het aantal in de VS gevestigde financiële instellingen dat kijkt naar het lanceren van cryptocurrency-diensten blijft groeien, en de nieuwste om de gelederen te vervoegen is Charles Schwab. Niettemin verwacht de in 1971 opgerichte reus duidelijkere regelgeving over digitale activa voordat hij dergelijke producten opent voor de 32 miljoen brokerage-accounts die gebruikmaken van zijn diensten.

Charles Schwab in Crypto?

Charles Schwab, met hoofdkantoor in Texas, is een Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener met meer dan $ 3 biljoen aan Assets Under Management (AUM). Eerder merkte het bedrijf op dat het de cryptocurrency-ruimte in de gaten houdt om gerelateerde diensten te lanceren voor zijn multi-miljoen gebruikers.

Volgens berichtgeving van The Street vertelde Schwab’s chief executive officer, Walt Bettinger, aan bedrijfsanalisten wat er moet veranderen voordat de organisatie in crypto gaat:

„We zouden graag meer regelgevende duidelijkheid zien. En als en wanneer dat komt, moet u verwachten dat Schwab een speler in die ruimte is op dezelfde manier waarop het een speler is geweest in andere investeringsmogelijkheden over het hele spectrum.“

Bovendien beweerde de leidinggevende dat als Charles Schwab inderdaad dergelijke diensten op de markt brengt, het bedrijf „zeer concurrerend zal zijn, we zullen ontwrichtend zijn, en we zullen klantgericht zijn.“

De VS heeft verschillende ideeën geopperd over hoe een wetgevend kader op te stellen voor digitale activa. Eerdere voorstellen gepubliceerd door FinCEN werden ontmoet met extreem pessimisme van crypto-bedrijven en werden in de wacht gezet nadat de regering Biden aan de macht kwam.

Meer recente rapporten beweerden dat Janet Yellen, de minister van Financiën, en de nieuw benoemde SEC-voorzitter, Gary Gensler, ook werken aan beknopte regelgeving.

Amerikaanse giganten bieden cryptodiensten aan

Mocht Charles Schwab inderdaad overgaan tot het lanceren van cryptocurrency-diensten, dan zal de kolos zich aansluiten bij andere prominente namen die de afgelopen maanden die weg zijn ingeslagen.

De oudste Amerikaanse bank, BNY Mellon, was een van de eersten toen het in februari van dit jaar een crypto custodian werd. De op een na oudste bank van het land, State Street, maakte de handel in cryptocurrency een paar maanden later mogelijk.

Goldman Sachs, een voormalige vocale criticus, herlanceerde zijn handelsdesk voor digitale activa en is van plan om binnenkort bitcoin-aanbiedingen voor vermogensbeheerders vrij te geven.

Morgan Stanley’s crypto adoptie is ook uit de hitlijsten. In de tijdsspanne van een maand gaf de Wall Street-gigant zijn institutionele klanten toegang tot bitcoin via drie fondsen en diende een aanvraag in om BTC-blootstelling van maximaal 25% te ontvangen voor een dozijn van zijn eigen fondsen.